ANNONS

Macka med chèvre, krispig bacon och lönnsirapskaramelliserad rödlök och äpple

/

Egentligen borde jag bara passa på att ligga på soffan med en sussandes liten gosig flicka i armarna och låta Henrik mata mig med druvor och choklad som en romersk kejsarinna. MEN jag saknar att laga mat. Under majoriteten av graviditeten kunde jag inte äta då jag var antingen illamående, fick fruktansvärd halsbränna eller bara fick allmänt ont då det inte fanns så mycket plats i magen för mat.  Så efter att ha legat utslagen med stor mage i soffan och kollat non-stop på olika matprogram under de senaste månaderna kan jag äntligen få utlopp för all inspiration som jag har samlat på mig. Bland annat har jag följt ett program som heter Diners, Drive-Ins and Dives där det bland annat har lagats en hel massa helt galet goda mackor. Så ni kan förvänta er en hel del mackor här på bloggen framöver. Först ut börjar vi med en macka med med chèvre, krispigt bacon och lönnsirapskaramelliserad rödlök och äpple. Nej, det är inget man snor ihop på 10 minuter. Men tro mig – den är värd varenda sekund som det tar att tillaga den.

Macka med chèvre, krispig bacon och lönnsirapskaramelliserad rödlök och äpple
.

Macka med chèvre, krispig bacon
och lönnsirapskaramelliserad rödlök och äpple

ca 4 mackor

2 stora rödlök
1 – 2msk rapsolja
1 äpple2 tsk äppelcidervinäger
1 msk lönnsirap
1 msk farinsocker
salt

2 paket bacon
200 – 300 g chèvre
1 baguette
ca 25 g smör

Skala och skär rödlöken i skivor. Fräs i oljan över låg värme i ca 20 minuter. Under tiden – skala, kärna ur och tärna äpplet. Rör ner äpplet i rödlöken tillsammans med vinäger, sirap och farinsocker. Fortsätt stek i ca 30 minuter. Rör om då och då. Smaka av med lite salt.

Stek bacon knaprigt och åt rinna av på hushållspapper.

Skär baguetten i fyra bitar. Dela på längden och bred lite smör på brödet. Stek brödet i en stekpanna tills den får en gyllenbrun yta.

Fördela chèvre, karamelliserad lök och bacon på 4 av brödbitarna. Lägg på locken och fäst ihop med en tandpetare.

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00