ANNONS

Piementos de Padrón

/

Piementos de Padrón

Piementos de Padrón är en av de mest klassiska tapasrätterna. Chilifrukten plockas omogna (ljusgröna) för att de inte skall hinna bli heta (blir röda när de mognar). Trots att majoriteten är milda är det alltid en het en som smyger sig in då och då –  det är just den heta chilin som kallas ”el padrón” – vilket betyder ”gudfadern”. Det enklaste och godaste sättet att tillaga dem är att steka dem i lite olivolja och sedan strö över lite flingsalt. Piementos de Padrón har blivit så pass populär i Sverige att chilin numera finns att hitta i de flesta välsorterade mataffärer.

 

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00