ANNONS

Pissaladiere

/

Hösten 2010 hyrde vi ett hus i södra Frankrike för att i lugn och ro jobba på vår kokbok ”Systrarna Eisenmans mingelmat”. Istället för att jobba åt vi mest hela tiden. Denna provencalska ”pizza” var en favorit! Den kan serveras som en måltid med lite sallad eller i mindre bitar som en tilltugg.

Foto Jonny Lindh

Foto Jonny Lindh

Pissalidière

2 smördegsplattor
1/2 kg gul lök
2 msk olivolja
1 msk smör
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk herbes de Provence
1 msk strösocker
25 g sardeller, delade
2 dl svarta oliver

Värm ugnen till 200 grader.

Ta fram smördegsplattorna för att tina.

Skala och skiva löken tunt. Värm upp olja och smör i en stekpanna. Stek lök, vitlök och herbes de Provence på låg värme i ca 15 minuter under omrörning.

Strö over sockret och höj värmen. Stek i ytterligare 5-7 minuter under omrörning. Ställ åt sidan.

Kavla ut smördegen till en rundel, ca 30 cm i diameter.  Lägg den på en bakplåt, täckt med bakplåtspapper. Fördela lök, sardeller och oliver jämt ut over smördegen.

Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00