Crostini med chevre, hallon- & rödlökskompott och rostade pinjenötter

Igår när jag (Lisa) försökte sortera bland alla sillburkar och rester från midsommarafton hittade jag den himmelskt goda hallon- & rödlökskompotten, som hade gömt sig längst bak i kylskåpet. Hittade även lite chèvreost och en nästan-slut påse pinjenötter och vips – hade jag ingredienserna till ett snabbt och smarrigt tilltugg innan kvällens middag!

chevre

Crostini med chévre, hallon- & rödlökskompott
och rostade pinjnötter
ca 12 stycken

1/2 baguette
ca 150 g chévre
ca 1 dl hallon- & rödlökskompott
ca 2 msk pinjenötter
olivolja

Värm ugnen till 200 grader.

Rosta pinjenötterna försiktigt i en torr stekpanna. Håll koll då de kan lätt brännas.

Skiva chèvreosten. Skär baguetten i skivor. Pensla ena sidan brödet med lite olja och lägg på en plåt. Lägg en skiva chèvre på varje bröd. Grilla högst upp i ugnen tills osten börjar bli gyllenbrun.

Lägg på en klick hallon- & rödlökskompott och toppa med pinjenötterna.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..