back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Tonfiskburgare med mangosalsa och wasabimajo

En läcker recept på tonfiskburgare med fräsch mangosalsa och smakrik wasabimajo. Perfekt för en god middag!

Hur

1.

Skär bort skalet på mangon och vattenmelonen. Kärna ur avokadon. Skär mango, avokado, gurka, tomat och vattenmelon i små tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriander och mynta. Blanda ihop allt med gari och limesaften.

2.

Blanda ihop ingredienserna till dressingen.

3.

Skär tonfisken i 4 skivor. Värm lite olja i en stek- eller grillpanna. Stek tonfisken snabbt på båda sidor på hög värme. Den ska bara få lite färg på ytan och vara rosa inuti. Salta och peppra.

4.

Bred lite dressing på undre delen av brödet. Lägg på sallad, tonfisk och sedan mangosalsan. Lägg till sist på den övre delen av brödet och servera direkt.

Ingredienser

600 g färsk tonfisk

salt

peppar

olja till stekning

4 st hamburgarbröd

sallad

1/2 mango

100 g vattenmelon

avokado

1/2 gurka

tomat

1/2 rödlök

1/2 - 1 röd chili

1/2 kruka koriander

1/2 kruka mynta

1 tsk finhackad gari

ca 1/2 dl (1-2 lime) färskpressad limesaft

1/2 dl majonnäs

1/2 - 1 tsk wasabi