ANNONS

Tonfiskburgare med mangosalsa och wasabimajo

/

Tonfiskburgare

Foto: Niklas Larsson

TONFISKBURGARE MED MANGOSALSA OCH WASABIMAJO
4 portioner

600 g färsk tonfisk (helst grönlistad, t ex Albacore)
salt och peppar
olja till stekning

4 st hamburgarbröd
sallad

Mangosalsa
1/2 mango
100 g vattenmelon
1 avokado
1/2 gurka (ca 100 g)
1 tomat
½ liten rödlök
½ – 1 röd chili
½ kruka koriander
1/2 kruka mynta
1 tsk finhackad gari (kan uteslutas)
ca 1/2 dl färskpressad limesaft (1-2 lime)

 Wasabidressing
½ dl majonnäs
½ – 1 tsk wasabi

Skär bort skalet på mangon och vattenmelonen. Kärna ur avokadon. Skär mango, avokado, gurka, tomat och vattenmelon i små tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriander och mynta. Blanda ihop allt med gari och limesaften.

Blanda ihop ingredienserna till dressingen.

Skär tonfisken i 4 skivor. Värm lite olja i en stek- eller grillpanna. Stek tonfisken snabbt på båda sidor på hög värme. Den ska bara få lite färg på ytan och vara rosa inuti. Salta och peppra.

Bred lite dressing på undre delen av brödet. Lägg på sallad, tonfisk och sedan mangosalsan. Lägg till sist på den övre delen av brödet och servera direkt.

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00