ANNONS

Helstekt fläskfilé med rosmarin, äpple, cider och rotfrukter

/

Flaskfile[1]

Foto Ulrika Ekblom

Helstekt fläskfilé med rosmarin, äpple, cider och rotfrukter

4 portioner

1 fläskfilé à 600-700 g
1 msk vetemjöl
1 msk hackad färsk rosmarin plus några kvistar
2 rödlök
700 g sötpotatis
300 g morötter
300 g palsternackor
2 vitlöksklyftor
2-3 msk olivolja
1 msk smör
3 äpple
3 dl torr äppelcider
salt och svartpeppar

Värm ugnen till 200 grader. Putsa fläskfilén från fett och senor.

Blanda mjöl och rosmarin och klappa in blandningen runtom fläskfilén. Salta och peppra.

Skala och klyfta rödlök, sötpotatis, morötter och palsternackor. Hacka vitlöken.

Lägg grönsaker, rödlök, vitlök och rosmarinkvistar i en ugnsplåt med 1-2 msk olivolja. Salta, rör om och ställ in i ugnen i 15 minuter.

Kärna ur äpplen och skär i klyftor.

Värm en stekpanna med olivolja och smör. Stek fläskfilén på hög värme så den får en fin yta runtom. Lägg sedan fläskfilén i ugnsformen ovanpå grönsakerna. Lägg även i äpplena och häll i cider.

Ställ tillbaka ugnsformen i ugnen i ca 20 minuter eller tills fläskfiléns innertemperatur är 70 grader.

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00