back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Helstekt fläskfilé med rosmarin, äpple, cider och rotfrukter

Hur

1.

Värm ugnen till 200 grader.

2.

Putsa fläskfilén från fett och senor.

3.

Blanda mjöl och rosmarin och klappa in blandningen runtom fläskfilén. Salta och peppra.

4.

Skala och klyfta rödlök, sötpotatis, morötter och palsternackor. Hacka vitlöken.

5.

Lägg grönsaker, rödlök, vitlök och rosmarinkvistar i en ugnsplåt med 1-2 msk olivolja. Salta, rör om och ställ in i ugnen i 15 minuter.

6.

Kärna ur äpplen och skär i klyftor.

7.

Värm en stekpanna med olivolja och smör. Stek fläskfilén på hög värme så den får en fin yta runtom. Lägg sedan fläskfilén i ugnsformen ovanpå grönsakerna. Lägg även i äpplena och häll i cider.

8.

Ställ tillbaka ugnsformen i ugnen i ca 20 minuter eller tills fläskfiléns innertemperatur är 70 grader.

Ingredienser

600-700 g fläskfilé

1 msk vetemjöl

1 msk hackad färsk rosmarin

2 st rödlök

700 g sötpotatis

300 g morötter

300 g palsternackor

2 st vitlöksklyftor

2-3 msk olivolja

1 msk smör

3 st äpple

3 dl torr äppelcider

efter smak salt

efter smak svartpeppar