ANNONS

Nudelsallad med krämig sweet chilisås, rostbiff och avokado.

/

Glöm inte att vi tävlar ut 3 ex utav Monicas bok Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter.  Det enda du behöver göra är att tillaga din favorit nudelrätt, plåta den och lägga upp bilden på Instagram. Tagga sedan @eisenmansisters och #asiatiskanudlar. Onsdagen den 22 april utser vi tre vinnare här på bloggen.

För att ge er lite inspiration bjuder vi här på en av våra favoriträtter i boken. Det är en nudelsallad med krämig sweet chilisås, rostbiff och avokado. När vi drev kokbokhandeln och caféet The Cookbook Café hade vi en liknade version av denna rätt som vi serverade med pasta istället för nudlar. Det var den enda rätten som vi aldrig bytte ut från menyn under de 8 åren som vi drev caféet – så populär var den! Själva åt vi den minst en gång i veckan.

Rostbiffnudelsallad[1]

Foto Jonny Lindh

NUDELSALLAD MED KRÄMIG SWEET CHILISÅS,
ROSTBIFF OCH AVOKADO

ca 4 portioner

250 g breda risnudlar
ca 200 g skivad grillad rostbiff
2 avokador
12 körsbärstomater
8 rädisor
ó rödlök
ca 250 g hackad blandad sallad

Sås
2 dl crème fraiche
2 dl sweet chilisås
saltKoka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten. Blanda

crème fraiche och sweet chilisås. Salta efter smak. Skär rostbiffen i strimlor. Dela avokadofrukterna, ta bort kärnorna, gröp ur fruktköttet och skär det i skivor. Halvera körsbärstomaterna och skiva rädisorna. Skär rödlöken i tunna skivor. Blanda såsen med nudlarna. Fördela salladen och sedan nudlarna i skålar. Toppa med rostbiff, avokado, tomat, rädisor och rödlök.

Receptet kommer från Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter.

Foto: Jonny Lindh

Foto: Jonny Lindh

.

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00