back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Röra med kronärtskockor och spenat

  • 5 dl

Börjar ni tröttna på det sedvanliga chips och dip på fredag- och lördagkvällar? Då kan vi rekommendera denna gudomligt goda dip på bl a kronärtkockshjärtan och spenat. Nu under vintern gratinerar vi den och äter den varm – med den är lika god att servera kall!

Hur

Gör så här

1.

Mixa alla ingredienserna till en finhackad röra.

2.

Alternativt hacka spenat och kronärtskockshjärtan för hand och blanda sedan ihop med resterande ingredienser.

3.

Salta och peppra efter smak.

4.

Röran är klar om den ska serveras kall.

5.

Om den serveras varm – lägg den i en ugnssäker form och baka i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.

6.

Täck med folie ifall ytan börjar få för mycket färg.

7.

Servera direkt med t ex rostade baguetteskivor.

Ingredienser

Ingredienser

65 g färsk babyspenat

1 burk kronärtskockshjärtan à 390 g

1 dl gräddfil

1/2 dl majonnäs

1/2 dl philadelphiaost eller annan cream cheese

1 dl riven parmesanost

1/2 tsk pressad vitlök

salt och peppar