ANNONS

Vardagslyx med Mac ‘n’ Cheese

/

Lite skamset måste vi erkänna att vi faktiskt gillar det artificiella helfabrikat som de flesta av vår generations amerikaner har vuxit upp med. Men det kommer vi undan med eftersom vi kan laga en riktig ”kick-ass” hemgjord mac ’n’ cheese. Det är förstås den i receptet här som vi serverar våra barn. Den förstnämnda äter vi i smyg när de inte ser oss …

Ugnsform med macaroni and cheese

Foto: Ulrika Ekblom www.ulrikaekblom.se

Mac ‘n’ Cheese

4-6 portioner

500 g makaroner, t. ex. sedani rigati
1 vitlöksklyfta
100 g smör
1 tsk senapspulver
1 tsk rökt paprikapulver
en nypa cayennepeppar
3 msk vetemjöl
1 liter mjölk
200 g vällagrad riven cheddar
100g vällagrad riven parmesan
1 dl ströbröd
salt och svartpeppar

Värm ugnen till 200 grader.

Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och spola dem i kallt vatten. Ställ åt sidan.

Skala och finhacka vitlöken. Smält smöret i en stor kastrull och fräs vitlöken i det i några minuter. Tillsätt kryddor och mjöl och vispa ihop blandningen på medelhög värme i ca 3 minuter. Vispa ner mjölken och låt sjuda under omrörning i ca 10 minuter. Såsen ska tjockna något. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt 3/4 av den rivna osten. Rör om tills den har smält. Rör ner makaronerna. Smaka av med salt och peppar.

Häll hälften av makaronerna i en ugnsform. Strö över hälften av det som är kvar av osten. Fyll på med resten av makaronerna. Strö över ströbrödet och täck med det sista av osten. Grädda i ugnen i ca 35 minuter eller tills ytan börjar bli gyllenbrun och knaprig.

Servera eventuellt med knaperstekt och smulad bacon.

Receptet kommer från vår kokbok Till bords med systrarna Eisenman.

Foto: Ulrika Ekblom

Foto: Ulrika Ekblom

.

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00