ANNONS

Lakritsglass

/

Foto: Jenny Grimsgård

Foto: Jenny Grimsgård

LAKRITSGLASS


4–6 portioner

ca 30 turkisk pepparkarameller
4 dl mjölk
1/2 dl strösocker
1 ägg
2 dl vispgrädde

Krossa 20 st karamellerna och lägg dem i en tjockbottnad kastrull tillsammans med mjölken. Värm över svag värme tills karamellerna har lösts upp helt.

Vispa socker och ägg ljust och poröst.

Häll ner äggsmeten under kraftig vispning i mjölken. Sjud på svag värme under fortsatt vispning tills det tjocknar något. Det får inte koka! Ta kastrullen från värmen och låt svalna. Blanda i grädden.

För att göra glass i frysen Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om ungefär var tjugonde minut under ca 3 timmar. Krossa de resterande 10 karamellerna och blanda ner i glassen.

För att göra glass i glassmaskin Låt den färdiga krämen kallna övertäckt i kylskåp. Följ sedan instruktionerna för glassmaskinen. Krossa de resterande 10 karamellerna och blanda ner i glassen.

Tips Prova även att blanda i krossade sura citronkarameller, polkagrisar eller lemoncurd i glassen.

.

0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00