Skala och riv morötterna. Fräs morötterna i olivolja i några minuter tills de är lite krispiga.
Så enkel men så vansinnigt gott. Trixet är att steka morötterna lite snabbt. De får då en söt smak medans de fortfarande är krispiga. Yoghurten bidrar med ett härligt krämigt syrlighet. Enligt det klassiska turkiska receptet så tillsätter man vitlöken rå – däremot tycker vi det kan vara gott att steka upp den med morötterna för att mildra den lite. Denna röra passar i princip till allt – som tillbehör till kött, fisk eller kyckling eller varför inte addera den till en sallad istället för dressing.
1.
Skala och riv morötterna. Fräs morötterna i olivolja i några minuter tills de är lite krispiga.
2.
Stek vitlöken tillsammans med morötterna om du vill ha en mildare smak av vitlök. Låt morötterna svalna.
3.
Blanda morötterna med yoghurt (och eventuellt vitlök om du inte har stekt den med morötterna). Smaka av med salt och peppar.
3 medelstora (350 g) morötter
2 vitlöksklyftor, pressade vitlök
2-3 msk olja
3 dl turkisk yoghurt
salt och svartpeppar