back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Tomatsås

En grundläggande tomatsås som kan användas i olika rätter.

    Hur

    1.

    Skala och finhacka lök och vitlök till tomatsåsen.

    2.

    Fräs i olivolja i ca 5 minuter utan de tar färg.

    3.

    Tillsätt tomater, tomatpuré, lagerblad, oregano, socker, fond och sardellcrème.

    4.

    Koka upp och låt puttra i ca 30-40 minuter utan lock.

    5.

    Smaka av med salt och peppar.

    6.

    Låt svalna helt och frys in i mindre portioner.

    7.

    Kom ihåg att skriva på mängd och datum!

    Ingredienser

    4 gul lök

    5-6 vitlöksklyftor

    3-4 msk olivolja

    6 burkar á 400 g krossade tomater

    1 dl tomatpuré

    3 lagerblad

    2 msk strösocker

    2 tsk torkad oregano

    2-3 msk köttfond

    1 1/2 msk sardellcrème

    efter smak salt

    efter smak svartpeppar