Skala och finhacka lök och vitlök till tomatsåsen.
En grundläggande tomatsås som kan användas i olika rätter.
1.
Skala och finhacka lök och vitlök till tomatsåsen.
2.
Fräs i olivolja i ca 5 minuter utan de tar färg.
3.
Tillsätt tomater, tomatpuré, lagerblad, oregano, socker, fond och sardellcrème.
4.
Koka upp och låt puttra i ca 30-40 minuter utan lock.
5.
Smaka av med salt och peppar.
6.
Låt svalna helt och frys in i mindre portioner.
7.
Kom ihåg att skriva på mängd och datum!
4 gul lök
5-6 vitlöksklyftor
3-4 msk olivolja
6 burkar á 400 g krossade tomater
1 dl tomatpuré
3 lagerblad
2 msk strösocker
2 tsk torkad oregano
2-3 msk köttfond
1 1/2 msk sardellcrème
efter smak salt
efter smak svartpeppar