Värm ugnen till 200 grader.
En superenkel och smakrik rätt med ugnsbakad sesamlax serverad med mango- & avokadosalsa. Perfekt för sommarmåltider!
1.
Värm ugnen till 200 grader.
2.
Lägg bakplåtpapper på en bakplåt eller i en ugnssäker form.
3.
Lägg i laxfilén med skinnsidan nedåt.
4.
Salta och peppra.
5.
Strö över sesamfröna.
6.
Ställ in i ugnen och ugnsbaka i ca 20-25 minuter.
7.
Kärna ur och skär avokado och mango i tärningar.
8.
Blanda med chili (beroende hur stark du vill ha den), vitlök, limesaft, koriander och smaka av med salt och peppar.
9.
Servera laxen med avokado- och mangosalsa och grillade limehalvor eller limeklyftor.
ca 1 kg laxfilé
3-4 msk sesamfrön
3 avokado
2 mango
1-2 urkärnade och finhackade röd chili
1 liten, pressad vitlöksklyfta
saft från 2 plus 1 för garnering lime
ca 3/4 dl hackad plus blad till garnering koriander
efter smak salt
efter smak peppar