Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj den i kallt vatten och låt rinna av.
1.
Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj den i kallt vatten och låt rinna av.
2.
Skala och skär rödlöken i skivor. Lägg skivorna i blöt i kallt vatten, så blir de mildare i smaken.
3.
Vispa ihop tahini, citronsaft, honung, vitlök och olivolja till dressingen. Tillsätt eventuellt lite vatten för att tunna ut den. Smaka av med salt och peppar.
4.
Rosta solroskärnor, pinjenötter och pumpakärnor i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna och pumpakärnorna börjar ”poppa”. Låt svalna.
5.
Sila bort vattnet från rödlöken.
6.
Blanda quinoan med lök, spenat, tranbär, solros- och pumpakärnor samt pinjenötter och smaka av med salt och peppar. Lägg upp salladen på ett stort fat eller på tallrikar. Servera dressingen i en skål bredvid.
2 1/2 dl quinoa
1/2 rödlök
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl pinjenötter
1/2 dl pumpakärnor
ca 130 g spenat
1 dl torkade tranbär
1 dl tahini
ca 1/2 dl pressad citronsaft
1-2 msk honung
1 vitlösklyfta, pressad vitlök
1/2 dl olivolja
ca 2 msk vatten
salt salt
svartpeppar svartpeppar