Värm ugnen till 175 grader
Dessa smarriga snittar är gjorda med tahini som är en sesampasta från Mellanöstern. Den godaste är den som du köper i en mellanöstern eller asiatisk livsmedelsbutik. Märket Sevan och Zeinas som finns i vanliga matbutiker tycker vi också är god. Tänk dock på att inte köpa kinesisk sesampasta om du handlar i en asiatisk butik då den har en annan smak.
1.
Värm ugnen till 175 grader
2.
Vispa smör och socker poröst
3.
Rör ner sirap och tahini
4.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten
5.
Rulla degen till två längder
6.
Lägg längderna på en plåt täckt med bakplåtspapper
7.
Platta till dem något och strö över sesamfröna
8.
Grädda i mitten av ugnen i 13 – 15 minuter, eller till längderna är gyllenbruna
9.
Låt svalna något, skär sedan diagonala snittar
10.
Låt kallna på ett galler
175 g smör
2 dl strösocker
3 msk ljus sirap
2 dl tahini
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
ca ½ dl vita och svarta sesamfrön