back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Sesamsnittar

  • ca 20 stycken

Dessa smarriga snittar är gjorda med tahini som är en sesampasta från Mellanöstern. Den godaste är den som du köper i en mellanöstern eller asiatisk livsmedelsbutik. Märket Sevan och Zeinas som finns i vanliga matbutiker tycker vi också är god. Tänk dock på att inte köpa kinesisk sesampasta om du handlar i en asiatisk butik då den har en annan smak.

    Hur

    Gör så här

    1.

    Värm ugnen till 175 grader

    2.

    Vispa smör och socker poröst

    3.

    Rör ner sirap och tahini

    4.

    Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten

    5.

    Rulla degen till två längder

    6.

    Lägg längderna på en plåt täckt med bakplåtspapper

    7.

    Platta till dem något och strö över sesamfröna

    8.

    Grädda i mitten av ugnen i 13 – 15 minuter, eller till längderna är gyllenbruna

    9.

    Låt svalna något, skär sedan diagonala snittar

    10.

    Låt kallna på ett galler

    Ingredienser

    Ingredienser

    175 g smör

    2 dl strösocker

    3 msk ljus sirap

    2 dl tahini

    5 dl vetemjöl

    1 tsk bakpulver

    1/2 tsk salt

    ca ½ dl vita och svarta sesamfrön