back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Saffranstryffel

Recept på en fantastisk god saffranstryffel.

    Hur

    1.

    Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.

    2.

    Koka upp grädde, saffran, honung och smör.

    3.

    Häll gräddblandningen över chokladen.

    4.

    Låt stå i någon minut.

    5.

    Tillsätt cognac och vispa till en slät smet.

    6.

    Låt krämen stelna i kylen.

    7.

    Doppa en klick av tryffeln i florsocker så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula.

    8.

    Det går även bra att nypa ihop tryffeln till en ojämn form för en mer hemgjord touch.

    9.

    Rulla kulorna i florsocker och lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.

    10.

    Ställ in tryfflarna i kylskåpet.

    Ingredienser

    200 g vit choklad

    3/4 dl vispgrädde

    1/2 kuvert (1/4 g) saffran

    1 msk honung

    25 g smör

    1/2 tsk cognac

    florsocker