Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
Recept på en fantastisk god saffranstryffel.
1.
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
2.
Koka upp grädde, saffran, honung och smör.
3.
Häll gräddblandningen över chokladen.
4.
Låt stå i någon minut.
5.
Tillsätt cognac och vispa till en slät smet.
6.
Låt krämen stelna i kylen.
7.
Doppa en klick av tryffeln i florsocker så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula.
8.
Det går även bra att nypa ihop tryffeln till en ojämn form för en mer hemgjord touch.
9.
Rulla kulorna i florsocker och lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
10.
Ställ in tryfflarna i kylskåpet.
200 g vit choklad
3/4 dl vispgrädde
1/2 kuvert (1/4 g) saffran
1 msk honung
25 g smör
1/2 tsk cognac
florsocker