back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Rödbetssoppa med smak av svartvinbär och äpple

Rödbetssoppa med äpple och svartvinbär – snacka om smaker av råvaror i säsong där det söta och syrliga kompletterar varandra fantastiskt fint.

Hur

1.

Skala och hacka löken. Fräs den i olja i en kastrull i några minuter.

2.

Skala rörbetor, morötter och potatis och skär i bitar. Lägg ner i kastrullen och låt fräsa i några minuter. Häll i buljongen och låt puttra i ca 15 minuter tills rotfrukterna är mjuka.

3.

Skala, kärna ur och hacka äpplet och blanda ner i kastrullen tillsammans med svartvinbärssaften.

4.

Mixa soppan slät i en matberedare eller använd stavmixer. Späd med lite buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar. Ringla över lite gräddfil strax innan servering.

Ingredienser

1 gul lök

ca 2 msk raps- eller solrosolja

500 g färska rödbetor

2 potatis

2 morötter

1 liter grönsaksbuljong

1 äpple

2-3 msk outspädd svartvinbärssaft

salt

peppar

gräddfil