Skala och hacka löken. Fräs den i olja i en kastrull i några minuter.
Rödbetssoppa med äpple och svartvinbär – snacka om smaker av råvaror i säsong där det söta och syrliga kompletterar varandra fantastiskt fint.
1.
Skala och hacka löken. Fräs den i olja i en kastrull i några minuter.
2.
Skala rörbetor, morötter och potatis och skär i bitar. Lägg ner i kastrullen och låt fräsa i några minuter. Häll i buljongen och låt puttra i ca 15 minuter tills rotfrukterna är mjuka.
3.
Skala, kärna ur och hacka äpplet och blanda ner i kastrullen tillsammans med svartvinbärssaften.
4.
Mixa soppan slät i en matberedare eller använd stavmixer. Späd med lite buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar. Ringla över lite gräddfil strax innan servering.
1 gul lök
ca 2 msk raps- eller solrosolja
500 g färska rödbetor
2 potatis
2 morötter
1 liter grönsaksbuljong
1 äpple
2-3 msk outspädd svartvinbärssaft
salt
peppar
gräddfil