Värm ugnen till 200 grader. Smörj en pajform.
En mumsig plommonpaj med smuldeg och smak av kardemumma.
1.
Värm ugnen till 200 grader. Smörj en pajform.
2.
Kärna ur plommonen och skär i klyftor. Blanda med socker, vaniljsocker och kardemumma. Om plommonen är väldigt saftiga kan man tillsätta 1 - 2 msk maizena i fyllningen.
3.
Fördela fyllningen i pajformen.
4.
Blanda ingredienserna till smuldegen och fördela jämt över plommonen.
5.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills smuldegen är gyllenbrun.
6.
Servera ljummen eller kall med t ex vaniljsås, grädde eller glass.
ca 500 g plommon
1/2 - 1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk malen kardemumma
ev 1 - 2 msk maizena
125 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn