back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Plommonpaj med kardemumma och smuldeg

En mumsig plommonpaj med smuldeg och smak av kardemumma.

    Hur

    1.

    Värm ugnen till 200 grader. Smörj en pajform.

    2.

    Kärna ur plommonen och skär i klyftor. Blanda med socker, vaniljsocker och kardemumma. Om plommonen är väldigt saftiga kan man tillsätta 1 - 2 msk maizena i fyllningen.

    3.

    Fördela fyllningen i pajformen.

    4.

    Blanda ingredienserna till smuldegen och fördela jämt över plommonen.

    5.

    Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills smuldegen är gyllenbrun.

    6.

    Servera ljummen eller kall med t ex vaniljsås, grädde eller glass.

    Ingredienser

    Ingredienser

    ca 500 g plommon

    1/2 - 1 dl strösocker

    2 tsk vaniljsocker

    1/2 tsk malen kardemumma

    ev 1 - 2 msk maizena

    Smuldeg

    125 g rumsvarmt smör

    1 dl strösocker

    1 dl vetemjöl

    2 dl havregryn