Smula jästen i en bunke.
Ett recept på hemlagade pitabröd som är superenkla och goda att göra.
1.
Smula jästen i en bunke.
2.
Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader.
3.
Häll lite av vattnet i bunken och rör till all jäst har lösts upp.
4.
Tillsätt sedan resten av vattnet samt salt, honung och olivolja.
5.
Blanda i nästan all vetemjöl och arbeta degen smidig i maskin eller för hand.
6.
Tillätt resten av mjölet vid behov.
7.
Låt jäsa övertäckt i ca 1 timme.
8.
Värm ugnen till 250 grader.
9.
Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela degen i 8 bitar.
10.
Forma dem till runda bollar.
11.
Kavla ut till runda kakor, ca 10 cm i diameter.
12.
Lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper och grädda i ca 8 minuter.
13.
Låt bröden svalna på ett galler under bakduk.
25 g jäst
5 dl vatten
1 1/2 msk salt
1 msk honung
2 msk olivolja
12-13 dl vetemjöl