back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Pitabröd

Ett recept på hemlagade pitabröd som är superenkla och goda att göra.

    Hur

    1.

    Smula jästen i en bunke.

    2.

    Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader.

    3.

    Häll lite av vattnet i bunken och rör till all jäst har lösts upp.

    4.

    Tillsätt sedan resten av vattnet samt salt, honung och olivolja.

    5.

    Blanda i nästan all vetemjöl och arbeta degen smidig i maskin eller för hand.

    6.

    Tillätt resten av mjölet vid behov.

    7.

    Låt jäsa övertäckt i ca 1 timme.

    8.

    Värm ugnen till 250 grader.

    9.

    Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela degen i 8 bitar.

    10.

    Forma dem till runda bollar.

    11.

    Kavla ut till runda kakor, ca 10 cm i diameter.

    12.

    Lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper och grädda i ca 8 minuter.

    13.

    Låt bröden svalna på ett galler under bakduk.

    Ingredienser

    25 g jäst

    5 dl vatten

    1 1/2 msk salt

    1 msk honung

    2 msk olivolja

    12-13 dl vetemjöl