Värm ugnen till 175 grader.
Ett nyttigt och gott mellanmål som alla kommer att älska!
1.
Värm ugnen till 175 grader.
2.
Grovhacka mandeln. Rosta mandel, havregryn, solroskärnor, kokosflingor och sesamfrön på en plåt med bakplåtspapper i ugnen i 5–10 minuter eller tills de får en gyllenbrun färg. Rör om då och då så att de inte bränns. Lägg dem i en skål tillsammans med tranbären.
3.
Mixa dadlar och kokosolja i en matberedare till en tjock smet. Värm jordnötssmöret försiktigt i en kastrull tills det har smält. Tillsätt jordnötssmöret och vattnet i matberedaren och kör tills allt blandas.
4.
Blanda jordnötskrämen med de torra ingredienserna till en deg. Krama ihop blandningen med händerna. Smörj en avlång bakform med kokosolja.
5.
Tryck ut degen i formen och låt stå i kylen tills den stelnar, i minst 1 timme. Skär i rutor.
1 dl sötmandel
1 dl havregryn
1 dl solroskärnor
1/2 dl kokosflingor
1/2 dl sesamfrön
1 dl torkade tranbär
200 g torkade dadlar
2 msk + extra kokosolja
3 msk osötat jordnötssmör
1 msk vatten