back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Medelhavspastagratäng med zucchini, paprika, oliver och mozzarella

    Hur

    1.

    Koka pastan enligt förpackningen. Skölj med kallt vatten och ställ åt sidan.

    2.

    Värm ugnen till 225 grader. Smörj en ugnsform.

    3.

    Skala och skär rödlök i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Fräs löken i ca 1 msk olivolja i en kastrull i några minuter. Tillsätt chiliflingor och fräs i ytterligare någon minut. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, socker, lagerblad och timjan. Låt sjuda i 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Plocka ur lagerbladet.

    4.

    Skär zucchini och paprika i mindre bitar. Fräs i en stekpanna i resten av olivoljan i några minuter. Rör ihop med tomatsåsen, oliverna och pastan.

    5.

    Riv mozzarellan och blanda ner ca 1 1/2 mozzarella med pastan. Spara resten. Smaka av med salt och peppar.

    6.

    Häll pastan i ugnsformen. Strö över resten av mozzarellan. Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills osten blir gyllenbrun.

    Ingredienser

    1/2 zuchinni

    1 röd paprika

    2 dl oliver

    2 paket mozzarella

    300 g pasta

    1/2 rödlök

    1 vitlöksklyfta

    ca 2 msk olivolja

    2 förpackningar á 400 g krossade tomater

    2 msk tomatpuré

    1 tsk strösocker

    1 lagerblad

    1 tsk timjan

    ca 1/2 tsk chiliflingor

    1 msk basilika

    salt

    svartpeppar