Dra av bladen från de grova stjälkarna på grönkålen. Hacka i mindre bitar. Fräs i 2 msk smör och 1 msk olivolja i en stekpanna tills grönkålen blir mjuk. Salta och peppra. Lägg åt sidan och håll varm.
En superenkel och supergod middag – vardag som helg! Det kan inte bli så mycket bättre än så.
1.
Dra av bladen från de grova stjälkarna på grönkålen. Hacka i mindre bitar. Fräs i 2 msk smör och 1 msk olivolja i en stekpanna tills grönkålen blir mjuk. Salta och peppra. Lägg åt sidan och håll varm.
2.
Krydda lövbiffen med salt och peppar. Värm resten av smöret och olivoljan i stekpannan och stek biffen, i omgångar, i 15-30 sekunder på varje sida.
3.
Lägg upp lövbiffen på tallrikar, sedan grönkålen, parmesan och en äggula. Salta, dra några varv med pepparkvarnen och servera direkt med ett glass iskall öl!
4.
Tips! Om du vill få parmesan-osten sådär härligt fluffig som på bilden, använd en Microplane rivjärn och riv direkt på tallriken!
500 g lövbiff
150 g grönkål
3-4 msk smör
2 msk olivolja
4 äggulor
1 dl finriven parmesan
efter smak salt
efter smak svartpeppar
extra för servering olivolja