back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Kyld gurk- och avokadosoppa

  • 2-4 portioner

En superenkel och god kyld gurk- och avokadosoppa perfekt för varma sommardagar.

    Hur

    Gör så här

    1.

    Skär gurkan i mindre bitar – spar en del och skär i små tärningar.

    2.

    Lägg åt sidan för att kunna garnera med.

    3.

    Ta ena halvan avokado och skär i tärningar för att användas som garnering. (Blanda med lite lime så de inte tappar färgen).

    4.

    Blanda resterande avokado med övriga ingredienser och mixa till en slät soppa.

    5.

    Späd eventuellt med lite mera buljong eller yoghurt.

    6.

    Smaka av med salt och peppar.

    7.

    Ställ in i frysen i ca 30 minuter för att kyla.

    8.

    Servera i kylda skålar.

    9.

    Ringla över lite olivolja.

    10.

    Garnera med gurk- och avokadotärningar, färsk mynta och koriander.

    11.

    Servera direkt.

    Ingredienser

    Ingredienser

    400 g gurka, urkärnad

    1 vitlöksklyfta, pressad

    2 avokado, urkärnad

    saft från 1 lime

    1 tsk riven färsk ingefära

    1 tsk finhackad jalapeño (kan uteslutas)

    ca 3 1/2 dl höns- eller grönsaksbuljong, kall

    ca 1 dl naturell yoghurt

    1 msk hackad färsk koriander

    1 msk hackad färsk mynta

    salt och peppar