Skär gurkan i mindre bitar – spar en del och skär i små tärningar.
En superenkel och god kyld gurk- och avokadosoppa perfekt för varma sommardagar.
1.
Skär gurkan i mindre bitar – spar en del och skär i små tärningar.
2.
Lägg åt sidan för att kunna garnera med.
3.
Ta ena halvan avokado och skär i tärningar för att användas som garnering. (Blanda med lite lime så de inte tappar färgen).
4.
Blanda resterande avokado med övriga ingredienser och mixa till en slät soppa.
5.
Späd eventuellt med lite mera buljong eller yoghurt.
6.
Smaka av med salt och peppar.
7.
Ställ in i frysen i ca 30 minuter för att kyla.
8.
Servera i kylda skålar.
9.
Ringla över lite olivolja.
10.
Garnera med gurk- och avokadotärningar, färsk mynta och koriander.
11.
Servera direkt.
400 g gurka, urkärnad
1 vitlöksklyfta, pressad
2 avokado, urkärnad
saft från 1 lime
1 tsk riven färsk ingefära
1 tsk finhackad jalapeño (kan uteslutas)
ca 3 1/2 dl höns- eller grönsaksbuljong, kall
ca 1 dl naturell yoghurt
1 msk hackad färsk koriander
1 msk hackad färsk mynta
salt och peppar