back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Krämig champinjonsoppa

  • 4 portioner

En krämig och värmande champinjonsoppa perfekt för en lättlagad vegomåndag.

Hur

Gör så här

1.

Lägg några skivor champinjoner åt sidan till garnering.

2.

Fräs löken i smöret i några minuter i en kastrull.

3.

Lägg ner svampen och fräs i några minuter till.

4.

Tillsätt buljong och timjan. Koka i ca 10 minuter.

5.

Mixa soppan slät. Tillsätt grädden och värm upp. Späd om så önskas. Smaka av med salt och peppar.

6.

Fräs vitlöken tillsammans med de sparade svampskivorna gyllenbruna i smör. Salta och peppra.

7.

Garnera soppan med svampen och persilja.

Ingredienser

Ingredienser

500 g champinjoner

1 gul lök

2 + 1 msk smör

8-9 dl svamp- eller grönsaksbuljong

1 tsk torkad timjan

ca 2 dl vispgrädde

efter smak salt

efter smak peppar

1 vitlöksklyfta, finhackad

hackad persilja, till garnering