Skala och hacka lök och vitlök.
En krämig broccolisoppa med en touch av mynta och chiliflingor. Perfekt att ta med som matsäck under sportlovet.
1.
Skala och hacka lök och vitlök.
2.
Skölj och skär/bryt broccolin i bitar. Spar några små buketter till garnering.
3.
Skala och skär potatisen i små bitar.
4.
Fräs lök i olivolja i några minuter i en kastrull.
5.
Tillsätt broccoli, potatis och fräs i några minuter.
6.
Tillsätt buljong och koka upp.
7.
Låt koka i 10-15 minuter, eller tills potatisen är mjuk.
8.
Rör ner myntan och kör soppan i en matberedare eller med mixerstav tills den är slät.
9.
Rör i crème fraîche, värm soppan lite till och smaka av med salt och peppar.
10.
Späd eventuellt med mer buljong om så önskas.
11.
Fräs broccoli-bitar och chiliflingor i lite olja på hög värme tills de får färg.
12.
Garnera soppan.
1 gul lök
1 vitlök
500 g broccoli
3 potatisar
2 msk olivolja
ca 1 liter grönsaksbuljong
ca 2-3 msk färsk mynta
1-2 dl crème fraiche
1 tsk chiliflingor