Smörj en liten form, ca 15 x 10 cm.
En favoritkola med smak av jordgubbar.
1.
Smörj en liten form, ca 15 x 10 cm.
2.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser (förutom de torkade jordgubbarna).
3.
Koka upp över låg värme under omrörning tills allt socker har lösts upp. Ta bort eventuellt socker på sidorna av kastrullen med en blöt pensel.
4.
Öka värmen något och låt koka till en temperatur av 125 grader.
5.
Häll upp blandningen i formen.
6.
Strö över de torkade jordgubbarna. Märker du att de sjunker ner i kolan, vänta någon minut tills kolan har stelnat så pass att de inte sjunker ner – men att de ändå fastnar.
7.
Låt kallna och stelna. Skär sedan i rutor med en smord kniv. Slå in i bakplåtspapper.
100 g smör
3 dl strösocker
2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 tsk vitvinsvinäger
1 - 2 krm salt
3 msk frystorkade jordgubbar