För att göra myltan – Blanda hjortron och socker. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna ner i hjortronen. Blanda ordentligt. Ställ in i kylskåpet och blanda då och då så att all socker löses upp.
1.
För att göra myltan – Blanda hjortron och socker. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna ner i hjortronen. Blanda ordentligt. Ställ in i kylskåpet och blanda då och då så att all socker löses upp.
2.
För att göra parfaiten – Vispa äggulor, socker och vaniljsocker ljust och luftigt i en bunke. Vispa grädden i en annan bunke. Rör ner likören i ägg- och sockersmeten. Blanda sedan ner den vispade grädden. Häll upp i portionsformar eller glas och låt stå i frysen i minst 3 – 4 timmar eller tills krämen har fryst. Ta fram krämen ca 5 minuter innan servering. Toppa med myltan och servera direkt.
500 g hjortron
1 vaniljstång
2 - 2 1/2 dl strösocker
3 äggulor
1/2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
0,5 - 1 dl hjortronlikör