back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Hemgjord müsli/granola med jordnötssmör

En himmelskt god granola med smak av jordnötssmör. Perfekt att göra själv med olika gryn, frön, nötter och kokosflingor. Kan anpassas efter smak och allergier.

    Hur

    1.

    Värm ugnen till 150 grader.

    2.

    Blanda alla torra ingredienser förutom torkade frukter och bär i en stor bunke.

    3.

    Värm vatten, olja, honung (eller socker eller sirap) och jordnötssmör tills allt har lösts sig.

    4.

    Häll ner vätskan i omgångar i granolan och krama in väl i grynblandningen med händerna.

    5.

    Sprid ut blandningen på två plåtar, ända ut till kanterna.

    6.

    Platta till med händerna så att den sprids ut så jämnt som möjligt – då undviker man att den blir bränd på kanterna.

    7.

    Rosta i 30–40 minuter. Rör om då och då.

    8.

    Låt svalna helt.

    9.

    Blanda till sist med den torkade frukten och förvara i burkar med tättslutande lock.

    Ingredienser

    4 dl havregryn

    3 dl rågflingor

    3 dl dinkelflingor

    2 dl boveteflingor

    2 dl solroskärnor

    2 dl pumpafrön

    1 dl hela linfrön

    1/2 dl sesamfrön

    2 dl kokosflingor/chips

    2 dl hackade nötter

    2 tsk malen kanel

    1/2 tsk salt

    1 1/2 dl vatten

    3/4 dl neutral olja

    ca 1 dl honung, lönnsirap eller råsocker

    1 dl jordnötssmör

    2 dl torkad frukt