Blanda ingredienserna till såsen.
En superenkel nudelrätt med grönsaker och sesamfrön.
1.
Blanda ingredienserna till såsen.
2.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Sila av vattnet och skölj med kallt vatten. Lägg åt sidan.
3.
Skala och skiva lök. Skala och finhacka vitlök. Skala och skär morötterna i sneda skivor. Bryt sönder broccolin i små buketter. Skiva svampen och skär haricots verts i mindre bitar.
4.
Fräs lök och vitlök i olja i en stor stekpanna eller wok tills de mjuknar utan att ta färg. Tillsätt alla grönsaker förutom spenaten och stek i ytterligare några minuter tills de blir mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd.
5.
Höj värmen, lägg i nudlarna, spenat, såsen, rör om och låt puttra tills allt har värmts upp.
6.
Garnera med sesamfrön och vårlök.
250 g äggnudlar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2-3 msk olja
2 morötter
1 litet huvud broccoli
150 g svamp
150 g haricots verts
65 g spenat
1/2 dl rostade sesamfön till garnering (gärna blandade svarta och vita)
2 skivade vårlökar till garnering
½ dl japansk soja
2 msk kinesisk soja
2 msk mirin
2 msk honung
1 msk risvinäger
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk sesamolja
1/2 krm svartpeppar