back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Grön ärtssoppa med chèvrekräm och rosmarinkrutonger

En god och vacker grön ärtsoppa med chèvrekräm och rosmarinkrutonger.

    Hur

    1.

    Värm ugnen till 175 grader.

    2.

    Blanda bröd, olja och rosmarin till krutongerna. Smaka av med salt.

    3.

    Sprid ut krutongerna på en ugnsplåt och rosta i 5-10 minuter tills de är gyllenbruna. Smula till mindre bitar.

    4.

    Rör ihop chèvre, crème fraîche, honung, salt och peppar till chèvrekrämen.

    5.

    Skala och finhacka schalottenlök. Fräs i olivolja i en kastrull i några minuter.

    6.

    Tillsätt buljong och ärtor och låt småkoka i ca 10 minuter.

    7.

    Kör soppan slät i en mixer eller med mixerstav.

    8.

    Smaka av soppan med salt och peppar. Späd eventuellt med mer buljong till önskad konsistens.

    9.

    Garnera soppan med några hela ärtor.

    Ingredienser

    2 schalottenlök

    1 vitlöksklyfta

    1 msk olivolja

    500 g gröna ärtor

    ca 7-8 dl grönsaksbuljong

    salt

    peppar

    100 g chèvre

    1/2 dl crème fraîche

    1 msk honung

    ca 1 1/2 dl dagsgammalt vitt bröd

    2 tsk olivolja

    1 krm torkad rosmarin

    salt