back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Grillad sparris med hackat ägg, ansjovis, rostad kavring och brynt smör

  • 6 portioner

En läcker och smakrik rätt med grillad sparris, hackat ägg, ansjovis, rostad kavring och brynt smör.

    Hur

    Gör så här

    1.

    Värm ugnen till 150 grader. Bryt kavringen i mindre bitar. Rosta brödet i ugnen i ca 10 minuter. Rör om då och då. Låt svalna och smula i mindre bitar.

    2.

    Skala och hacka äggen. Hacka ansjovis.

    3.

    Smält smöret på medelvärme. När smöret börjar sjuda, vispa sakta så att smöret brynts jämnt. När smöret blir ljusbrunt och man känner en nötaktig doft, ta bort kastrullen från värmen.

    4.

    Pensla en grillpanna med olivolja och grilla sparrisen i 5-10 minuter, beroende på tjocklek. De ska vara lite mjuka men fortfarande ha lite tuggmotstånd. Lägg upp på tallrikar och strö över ansjovis, ägg och brödsmulor. Ringla över det brynta smöret. Strö över flingsalt och svartpeppar.

    Ingredienser

    Ingredienser

    20 färska gröna sparrisar

    2 skivor kavring

    2 hårdkokta ägg

    ca 30 g ansjovis

    50 g smör

    1 msk olivolja

    flingsalt och nymalen peppar