back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Finska Chokladpinnar

En läcker chokladkaka med en hint av bittermandel.

Hur

1.

Riv bittermandlarna fint.

2.

Skär smöret i bitar och arbeta ihop det med bittermandlarna, mjöl, kakao och socker till en deg, för hand eller i matberedare. Låt degen vila i kylskåp 1/2 – 1 tim.

3.

Sätt ugnen på 200°.

4.

Dela degen i 4 delar. Rulla delarna till fingertjocka längder, ca 60 cm. Lägg dem intill varandra. Pensla längderna med ägg. Strö över pärlsocker. Skär längderna i 4 – 5 cm långa bitar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

5.

Grädda kakorna mitt i ugnen i 9 – 10 min. Låt kakorna svalna en stund på plåten. Lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.

Ingredienser

5 bittermandlar

200 g smör

3 ½ dl vetemjöl

1 dl kakao

1/2 dl strösocker

1 uppvispat ägg

2 msk pärlsocker