Riv bittermandlarna fint.
1.
Riv bittermandlarna fint.
2.
Skär smöret i bitar och arbeta ihop det med bittermandlarna, mjöl, kakao och socker till en deg, för hand eller i matberedare. Låt degen vila i kylskåp 1/2 – 1 tim.
3.
Sätt ugnen på 200°.
4.
Dela degen i 4 delar. Rulla delarna till fingertjocka längder, ca 60 cm. Lägg dem intill varandra. Pensla längderna med ägg. Strö över pärlsocker. Skär längderna i 4 – 5 cm långa bitar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
5.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 9 – 10 min. Låt kakorna svalna en stund på plåten. Lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.
5 bittermandlar
200 g smör
3 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1/2 dl strösocker
1 uppvispat ägg
2 msk pärlsocker