back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Chokladbollar med brynt smör och rostad kokos

Här har vi tagit den klassiska chokladbollen till en helt ny nivå genom att rosta kokosflingorna samt bryna smöret tills den blir härligt karamelliserad och nötig i smaken.

    Hur

    1.

    Bryn smöret. Låt svalna i rumstemperatur tills smöret har stelnat.

    2.

    Vispa smör och socker poröst.

    3.

    Blanda i havregryn, kakao, vaniljsocker och kaffe.

    4.

    Rosta kokosen i en torr stekpanna. Låt svalna.

    5.

    Rulla chokladsmeten till bollar och täck med kokos.

    6.

    Njut!!

    Ingredienser

    Ingredients

    150 g smör

    1 dl strösocker

    ca 3 1/2 dl havregryn

    2 msk kakao

    1 tsk vaniljsocker

    2-3 msk kallt kaffe

    ca 100 g riven kokos