Värm ugnen till 175 grader.
Idag bjuder vi på dessa delikata choklad- och espressokakor. Ett tips är att avnjuta dem med ett stort glas iskall mjölk….
1.
Värm ugnen till 175 grader.
2.
Vispa smör och socker luftigt.
3.
Vispa i ägget.
4.
Rör ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
5.
Blanda till en deg.
6.
Rör till sist i chokladknapparna/bitarna.
7.
Lägg ut klickar av degen på en plåt täckt med bakplåtspapper.
8.
Grädda i mitten av ugnen i 10 – 12 minuter.
9.
Låt svalna på ett galler.
10.
Ringla sedan över den smälta chokladen.
1.
Använd en glasskopa för att klicka ut degen på plåten.
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 msk espresso eller stark kaffe, avsvalnad (eller 1 msk snabbkaffepulver)
150 g chokladknappar eller hackad mörk choklad
100 g smält choklad till garnering