back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Choklad- och espresso­kakor

  • ca 24 stycken

Idag bjuder vi på dessa delikata choklad- och espressokakor. Ett tips är att avnjuta dem med ett stort glas iskall mjölk….

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 175 grader.

2.

Vispa smör och socker luftigt.

3.

Vispa i ägget.

4.

Rör ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten.

5.

Blanda till en deg.

6.

Rör till sist i chokladknapparna/bitarna.

7.

Lägg ut klickar av degen på en plåt täckt med bakplåtspapper.

8.

Grädda i mitten av ugnen i 10 – 12 minuter.

9.

Låt svalna på ett galler.

10.

Ringla sedan över den smälta chokladen.

Tips!

1.

Använd en glasskopa för att klicka ut degen på plåten.

Ingredienser

Ingredienser

150 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

1 dl farinsocker

1 ägg

3 dl vetemjöl

1 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

1/2 tsk bikarbonat

1/2 tsk salt

2 msk espresso eller stark kaffe, avsvalnad (eller 1 msk snabbkaffepulver)

150 g chokladknappar eller hackad mörk choklad

100 g smält choklad till garnering