Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de börjar få lite färg. Låt svalna.
Vi har tydliga minnen av messmör från barndomen när vi växte upp i USA och besökte Järvsö på somrarna. Då bjöd vår mormor ofta på messmör, så för oss har det alltid varit en smak av Sverige.
Det som är så unikt med messmör är att den har en smak av både sötma och sälta – vilket förhöjer smaken vid matlagning och bakning på ett alldeles speciellt sätt.
Vad sägs om t ex choklad- och dadelbollar med messmör rullade i rostade kokosflingor? En ljuvlig smakupplevelse som passar perfekt i juletider!
1.
Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de börjar få lite färg. Låt svalna.
2.
Kör dadlarna i en matberedare till en slät massa.
3.
Tillsätt kakao, messmör och havregryn. Mixa ingredienserna tills allt har blandats.
4.
Forma till bollar och rulla sedan i kokos.
200 gram dadlar
3 msk kakao
1 dl Messmör
1 dl havregryn
1 dl kokosflingor (att rulla bollarna i)