Värm ugnen till 175 grader. Lägg pappersformar i en muffinsplåt.
Vi älskar choklad-cupcakes och vi älskar Mariannekarameller. Då känns det ju rätt självklart att kombinera dessa. Rätt lyckat blev det om vi får säga det själva. : )
1.
Värm ugnen till 175 grader. Lägg pappersformar i en muffinsplåt.
2.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
3.
Blanda de torra ingredienserna och varva ner dem tillsammans med vattnet i smeten. Rör om till en slät smet.
4.
Fördela smeten i muffinsformarna. Krossa karamellerna lite lätt och tryck ner i smeten.
5.
Grädda i ca 15 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt kallna på ett galler.
6.
Hacka chokladen grovt och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills all choklad smält.
7.
Blanda i några droppar pepparmintsolja.
8.
Bre ut lite av glasyren på varje cupcake. Låt stelna.
9.
Pudra eventuellt med lite florsocker om så önskas.
100 g rumsvarmt smör
1 ½ dl strösocker
2 ägg
¾ dl kakao
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
1 ½ dl vatten
Marianne-karameller
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
några droppar pepparmintolja
ev florsocker