back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Choklad­cupcakes med Marianne-karameller

  • 12 muffins

Vi älskar choklad-cupcakes och vi älskar Mariannekarameller. Då känns det ju rätt självklart att kombinera dessa. Rätt lyckat blev det om vi får säga det själva. : )

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 175 grader. Lägg pappersformar i en muffinsplåt.

2.

Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.

3.

Blanda de torra ingredienserna och varva ner dem tillsammans med vattnet i smeten. Rör om till en slät smet.

4.

Fördela smeten i muffinsformarna. Krossa karamellerna lite lätt och tryck ner i smeten.

5.

Grädda i ca 15 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt kallna på ett galler.

6.

Hacka chokladen grovt och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills all choklad smält.

7.

Blanda i några droppar pepparmintsolja.

8.

Bre ut lite av glasyren på varje cupcake. Låt stelna.

9.

Pudra eventuellt med lite florsocker om så önskas.

Ingredienser

Ingredienser

100 g rumsvarmt smör

1 ½ dl strösocker

2 ägg

¾ dl kakao

2 ½ dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

1/4 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

½ tsk salt

1 ½ dl vatten

Marianne-karameller

Glasyr och dekorering

100 g mörk choklad

1 dl vispgrädde

några droppar pepparmintolja

ev florsocker