Värm ugnen till 175 grader. Strö ut nötterna och fröna på en bakplåt och rosta i ugnen (rosta de olika nötterna var för sig då de tar olika tid att rostas). Rör om då och då. Ta ut nötterna när de har fått lite färg. Låt svalna.
Cambembert med frukt och nötter i honung. Inte bara gott att bjuda på – utan även en perfekt present att ge bort som julklapp eller ta med sig till glöggminglet.
Välj dina favoriter bland nötter, frön och torkad frukt och lägg i en burk med honung. Servera med en god ost, t ex Camembert eller Brie.
1.
Värm ugnen till 175 grader. Strö ut nötterna och fröna på en bakplåt och rosta i ugnen (rosta de olika nötterna var för sig då de tar olika tid att rostas). Rör om då och då. Ta ut nötterna när de har fått lite färg. Låt svalna.
2.
Blanda nötterna och torkad frukt i en ren glasburk. Häll på så mycket honung att den täcker. Sätt på tättslutande lock och förvara svalt.
nötter
solroskärnor och/eller pumpakärnor
torkad frukt
flytande honung