back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Bulgur- och spenat­sallad med jord­gubbar och ädelost

  • 4 portioner

Dagens recept är en fräsch bulgursallad med jordgubbar och ädelost. Jordgubbar gifter sig ovanligt bra med just ädelost – men gillar man inte den går det förstås bra att byta ut den mot t ex feta eller chèvre. Oavsett så får du en härlig god sommarsallad.

    Hur

    Gör så här

    1.

    Koka bulguren enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.

    2.

    Skala och skiva rödlöken. Lägg skivorna i blöt i kallt vatten i ca 20 min så blir de mildare i smaken. Sila av vattnet.

    3.

    Ansa och skiva jordgubbarna.

    4.

    Smula ädelosten i mindre bitar.

    5.

    Varva bulgur, spenat, ädelost, jordgubbar, pinjenötter och pumpafrön på ett stort fat eller på tallrikar. Ringla över olivolja, strö över salt och svartpeppar.

    Ingredienser

    Ingredienser

    1/2 dl bulgur

    1/2 rödlök

    ca 250 g jordgubbar

    ca 150 g ädelost

    ca 130 g spenat

    1/2 dl rostade pinjenötter

    1/2 dl rostade pumpakärnor

    god olivolja

    salt

    nymalen svartpeppar