Skala broccolistjälken och skär den sedan i tunna slantar
Jag har en känsla av att detta superenkla men genialiska recept på slantade broccolistjälkar kommer slå lika stort som denna lika enkla och genialiska isbergssallad med feta och citron. Det roliga är att både recepten har jag fått från vänner – vilket visar på att de enklaste och bästa recepten är inte skapade av kockar eller receptkreatörer.
I detta recept tar vi till vara på broccolistjälkar (som många väljer att helt onödigt slänga bort) och serverar som en god och fräsch tilltugg.
1.
Skala broccolistjälken och skär den sedan i tunna slantar
2.
Häll över en god olivolja, en skvätt citronsaft och rivet citronskal
3.
Strö över flingsalt och svartpeppar. (Ät direkt med fingrarna eller med tandpetare).
Broccolistjälkar
Olivolja
Rivet citronskal
Färskpressad citronsaft
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
Detta recept är så enkelt (och beror lite på hur många broccolistjälkar man råkar ha) så vi anger inga exakta mått.