Ansa och finhacka broccoli-buketterna. Skala stjälkarna och finstrimla eller riv dem.
Amerikaner som vi är så älskar vi förstås cole slaw. Eftersom vi äter det så pass ofta, framförallt under sommaren när vi grillar, så gillar vi att variera ingredienserna. Grunden är alltid kål – men här har vi t ex lagt till broccoli, äpple och rostade solroskärnor. Blir lite sött, syrligt och härligt knaprigt!
1.
Ansa och finhacka broccoli-buketterna. Skala stjälkarna och finstrimla eller riv dem.
2.
Finstrimla eller riv kålen.
3.
Skala och finstrimla eller riv morötter och äpple.
4.
Rör ihop majonnäs, gräddfil, vinäger, socker, salt och peppar.
5.
Blanda ihop med grönsakerna.
6.
Låt gärna salladen stå och dra till sig smakerna en stund.
7.
Rör ner solroskärnor strax innan servering.
8.
Garnera med persilja.
1.
För en ännu finare sallad, använd en spriralizer för att göra söta små spiraler av moroten.
250 g broccoli
150 g spetskål eller vitkål
2 morötter
1 äpple
1 1/4 dl majonnäs
1/2 dl gräddfil
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk strösocker
1/2 - 1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 dl rostade och saltade solroskärnor
till garnering finhackad persilja