Smula jästen i en bunke.
En amerikansk version av kanelbullen som görs i långpanna och täcks med glasyr.
1.
Smula jästen i en bunke.
2.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
3.
Häll ner mjölken i bunken med jästen och vispa till jästen har lösts upp.
4.
Blanda i salt, socker, ägg och kardemumma.
5.
Tillsätt mjölet, lite i taget, under omrörning.
6.
Ta upp degen och knåda den slät.
7.
Lägg degen i bunken, strö över lite mjöl och täck med en bakduk.
8.
Ställ den på varm plats och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
9.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en djup rektangulär bakform, ca 23 x 33 cm.
10.
Blanda farinsocker, kanel och russin till fyllningen.
11.
Stjälp upp den jästa degen på en mjölad arbetsbänk.
12.
Knåda i ytterligare lite mjöl tills degen inte längre känns kladdig.
13.
Skär degen i två delar.
14.
Kavla ut den ena delen till en 1 1/2 cm tjock rektangulär.
15.
Bred på hälften av smöret och strö över hälften av farinsockerfyllningen.
16.
Rulla försiktigt ihop och skär i 2 cm tjocka skivor.
17.
Gör likadant med den andra degen.
18.
Placera bullarna intill varandra i rader i formen.
19.
Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
20.
Grädda i ca 25 minuter eller tills ytan är gyllenbrun.
21.
Låt svalna i formen.
22.
Blanda florsocker, vaniljsocker och mjölk till en tjockflytande glasyr.
23.
Ringla glasyren över bullarna.
50 g jäst
100 g smör eller margarin
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
1 tsk kardemumma
12 dl vetemjöl
1 dl farinsocker
2 tsk malen kanel
1 dl russin
75 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
ca 3 msk mjölk