back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Amerikanska kanelbullar

En amerikansk version av kanelbullen som görs i långpanna och täcks med glasyr.

    Hur

    Gör så här

    1.

    Smula jästen i en bunke.

    2.

    Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader.

    3.

    Häll ner mjölken i bunken med jästen och vispa till jästen har lösts upp.

    4.

    Blanda i salt, socker, ägg och kardemumma.

    5.

    Tillsätt mjölet, lite i taget, under omrörning.

    6.

    Ta upp degen och knåda den slät.

    7.

    Lägg degen i bunken, strö över lite mjöl och täck med en bakduk.

    8.

    Ställ den på varm plats och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.

    9.

    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en djup rektangulär bakform, ca 23 x 33 cm.

    10.

    Blanda farinsocker, kanel och russin till fyllningen.

    11.

    Stjälp upp den jästa degen på en mjölad arbetsbänk.

    12.

    Knåda i ytterligare lite mjöl tills degen inte längre känns kladdig.

    13.

    Skär degen i två delar.

    14.

    Kavla ut den ena delen till en 1 1/2 cm tjock rektangulär.

    15.

    Bred på hälften av smöret och strö över hälften av farinsockerfyllningen.

    16.

    Rulla försiktigt ihop och skär i 2 cm tjocka skivor.

    17.

    Gör likadant med den andra degen.

    18.

    Placera bullarna intill varandra i rader i formen.

    19.

    Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.

    20.

    Grädda i ca 25 minuter eller tills ytan är gyllenbrun.

    21.

    Låt svalna i formen.

    22.

    Blanda florsocker, vaniljsocker och mjölk till en tjockflytande glasyr.

    23.

    Ringla glasyren över bullarna.

    Ingredienser

    Ingredienser

    50 g jäst

    100 g smör eller margarin

    3 dl mjölk

    1/2 tsk salt

    1 1/2 dl strösocker

    1 ägg

    1 tsk kardemumma

    12 dl vetemjöl

    1 dl farinsocker

    2 tsk malen kanel

    1 dl russin

    75 g rumsvarmt smör

    3 dl florsocker

    1 tsk vaniljsocker

    ca 3 msk mjölk