Saffranstryffel
Recept på en fantastisk god saffranstryffel. Ingredienser: 200 g vit choklad 3/4 dl vispgrädde 1/2 kuvert (1/4 g) saffran 1 msk honung 25 g smör 1/2 tsk cognac florsocker Gör så: Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädde, saffran, honung och smör. Häll gräddblandningen över chokladen. Låt stå i någon minut. … Continued
Vit tryffel med grönt te
En god och enkel recept på vit tryffel med grönt te. Ingredienser: 225 g vit choklad 1 dl vispgrädde 1 tsk grönt tepulver florsocker ca 50 g riven vit choklad Gör så: Hacka chokladen fint och lägg i en bunke, häll över grädden och låt smälta över sjudande vattenbad. Tillsätt tepulvret och vispa till en … Continued
Crostini med trattkantareller, sherry och parmesan
Smaskiga snittar med trattkantarellröra, sherry och parmesan. Ingredienser: 300 g trattkantareller 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta 2-3 msk smör 1 msk kantarellfond 1 dl vatten 1 dl vispgrädde 1/2 tsk mörk soja 1-2 tsk sherry salt vitpeppar 1/2 baguette olivolja parmesan hackad gräslök Gör så: Värm ugnen till 200 grader. Skiva baguetten, pensla på lite olja … Continued
Ugnsrostade grönsaker, ciabatta och mozzarella med chili-aioli
Ett recept på ugnsrostade grönsaker, ciabatta och mozzarella med chili-aioli. Ingredienser: 2 morötter 1 zuchinni 2 sötpotatisar 4 betor 1 rödlök 8 vitlöksklyftor 2 mozarella 1 ciabatta ca 3 msk olivolja salt peppar 2 äggulor ¼ tsk chilipeppar 2 dl rapsolja 1-2 tsk sambal oelek Gör så: Värm ugnen till 200 grader. Skala morötter och … Continued
Japanska kycklingbollar med nudlar, spenat och pocherad ägg i ingefärsbuljong
En läcker japansk rätt med kycklingbollar, nudlar, spenat och pocherat ägg i en smakrik ingefärsbuljong. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: Kycklingbollar 2 msk japansk soja 2 msk farinsocker 2 msk risvinäger 1 tsk sesamolja 1/2 dl hackad salladslök 1/2 tsk nymalen svartpeppar 1 vitlöksklyfta 1 msk riven färsk ingefära 1 ägg 1 dl pankoströbröd Sås … Continued

