Fisksoppa med fänkål och räkor
Vi fortsätter att preppa middagarna inför vårt sportlov i fjällen. Fryst fisk går att hitta i alla matbutiker även om den är på en liten skidort. Så vårt tips är att göra klar soppan i förväg – minus fisken. Fisken kan du sedan köpa på plats. Sedan är det bara att lägga ner den i … Continued
Viltskavsgryta med Västerbottenostkräm
En läcker viltskavsgryta med Västerbottensostkräm som mättar fint i magen. Här använder vi viltskav men det går förstås även bra med bara renskav eller älgskav. Tid: ca 1 timmeAntal: 4 portioner portioner Ingredienser: 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 200 g champinjoner ca 600 g mandelpotatis 2 äpplen 5 msk smör 2 paket viltskav à ca … Continued
Lasagnette med salsiccia- och tomatsås
En variant av lasagne som görs med pastan mafalda corta. Ett tips nu under sportlovstider är att ta med köttfärssåsen, bechamelsåsen och pastan var för sig till fjällstugan. Sen är det bara att montera ihop och tjoffa in i ugnen när man kommer hem trött efter en lång dag i backen eller skidspåret. Antal: 4 … Continued
Brioche
Hemligheten bakom perfekt brioche är mycket smör i degen. Och sedan förstås en stor klick smör när den ska avnjutas nygräddad. Vill du vara riktigt dekadent gör du som i Italien – dela den på mitten och fyll med en kula glass. Här gräddar vi dem i små söta formar, men det går även bra … Continued
Lax och broccoli på en plåt med krämig ingefärssås
En snabb och enkel rätt där laxen och broccolin tillagas tillsammans. Den är god som den är – men kan även serveras med t ex ris eller något annat gryn.Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Allt om mat.Foto: Lisa Björner Tid: ca 30 minuter Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: ca 700 g färsk lax, … Continued
Semmeltårta
Vill du hålla dig till en klassisk semmelrecept – fast i en liten annan tappning så passar denna semmeltårta perfekt! Vi brukar göra den när vi ska bjuda några fler. För ett litet slarvigt-fint utseende kan man dra lite av grädden runtom kakan. Detta kallas för ”naked cake” på engelska. Tid: Antal: ca 12 bitar … Continued

