Chèvrekräm toppad med ugnsrostade betor och pinjenötter
En läcker och färgglad rätt med chèvrekräm, ugnsrostade betor och pinjenötter. Perfekt för att använda färska betor från köksträdgården. Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 200 g chèvre 200 g färskost 1 dl gräddfil 3/4 tsk salt 1 dl, rostade pinjenötter ca 3 msk crema di balsamico 800 g (röda, gula, polka) betor 1 – … Continued
Svamplasagne med spenat, hasselnötter och västerbottensost
Vi ser härliga bilder på Instagram där många har letat sig ut i skogen och hittar mängder med fina svampsorter. Då vill jag gärna passa på att tipsa er om denna supergoda svamplasagne med spenat, hasselnötter och Västerbottensost – en riktigt härlig höstig maträtt som passar vardag som helg Antal: 4-6 portioner portioner Ingredienser: 600 … Continued
Ljummen sallad med mangold, blandade bönor och morotsblastpesto
En god sallad med mangold, blandade bönor och morotsblastpesto.Foto Helen PeReceptet har vi tidigare skrivit för tidningen Lantliv. Antal: 4-6 portioner portioner Ingredienser: ca 200 g mangold, blandade färger 1 vitlöksklyfta 2-3 msk olivolja ca 150 g haricots verts ca 150 g gula vaxbönor ca 100 g sockerärtor 50 g smör Salt och peppar 3 … Continued
Havrekakor med morötter och valnötter
Här har vi tagit en av våra favoritkakor – och möjligtvis gjort dem ännu godare genom att addera rivna morötter så de blir lite saftigare. De är dessutom härligt sega med lite krispiga kanter och avnjutas bäst med ett glas iskall mjölk. Antal: 25-30 kakor portioner Ingredienser: 200 g smör 2 1/2 dl farinsocker 1 … Continued
Matvete med smörstekt svamp, spenat, pecorino och rostade hasselnötter
En favoriträtt med matvete, smörstekt svamp, spenat, pecorino och rostade hasselnötter. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 2 schalottenlök 1/2 dl rapsolja 300 g blandsvamp 100 g smör 1 vitlöksklyfta 3 dl matvete 35 g spenat 3/4 dl hasselnötter 1 msk citronsaft skal från 1/2 citron rivet citronskal 2 msk persilja 3/4 tsk salt 1/2 krm … Continued
Grillad halloumi med plommon och björnbär
Förutom att äta björnbär direkt från busken så tycker vi även om att använda dem i bak- och matlagning. Till exempel detta recept där de serveras med halloumi och plommon. Sältan i halloumi-osten gifter sig utmärkt med sötman från plommonen och björnbären. Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 250 g plommon 3 halloumi 1 msk … Continued

