Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Helstekt oxfilé med svart olivröra, färska fikon och blomkålspuré

Idag bjuder vi på helstekt oxfilé med svart olivröra, färska fikon och blomkålspuré. Denna rätt en smakrik balans mellan de olika komponentena. Oxfilén står i centrum med sin köttiga och saftiga karaktär, medan svart olivröra, färska fikon och blomkålspuré kompletterar den perfekt. Denna kombination av smaker – salt, söt, nötig och saftig – skapar en … Continued

0

Chiligratinerad hummer och sallad med kanderade citronskal och parmesan

Hummer är ju en självklarhet på nyårsafton. Om inte annat för att det är bra pris på den då… Fast gott är det ju också. Speciellt om man serverar den på följande vis: chili- och vitlöksgratinerad med en sallad med kanderade citronskal och parmesan. Passar utmärkt som förrätt eller lättare varmrätt. Antal: 4 portioner portioner … Continued

0

Hallonglass med maränger, kaksmul och hallonpärlor

En imponerande vacker dessert att servera till årets sista middag. Det fina med den är att, om vill du hålla det riktigt enkelt men ändå imponera, kan du köpa färdiga maränger och glass. Då behöver du bara göra hallon-pärlorna. Hallonglass med maränger, kaksmul och hallonpärlor Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl kaksmulor 2 msk smulade … Continued

Dessert
0

Citronsufflé med sorbet och kanderade citronskal

Vi gör denna härliga ”retro-dessert” med citron – men lyckas du hitta (eller göra själv) någon annan citrussorbet så använd gärna den smaken. Byt då ut de kanderade skalen och de rivna skalen i sorbeten till den citrusfrukten. Tänk på att sufflén måste göras ”à la minute”, dvs precis när den ska serveras.Foto Helen Pe … Continued

0

Mjuk och saftig pepparkaka med apelsin och lingon

En saftig mjuk pepparkaka med smak av apelsin och lingon.   Mjuk pepparkaka med apelsin och lingon Mängd: 10 – 12 bitar Ingredienser: Gör så:

Bakat
0
2

Chokladgran med torkad frukt, nötter och frön

En vacker och god julgodis bjuder vi på idag – chokladgran med torkad frukt, nötter och frön! Receptet kommer från vår bok Vinterns söta. Antal: 1 gran portioner Ingredienser: ca 500 g mörk choklad ca 5 dl hackad torkad frukt, nötter och frön 1/2 dl kokosflingor ca 50 g mörk choklad florsocker Gör så här: … Continued

Choklad
0

Sill med ingefära, apelsin och lingon

En vacker och god sill med juliga smaker. Tänk på att den ska göras ett par dagar i förväg så smakerna hinner mogna. Tid: Antal: portioner Ingredienser: 1 förpackning inläggningssill á 420 g ½ dl ättiksprit (12%) 1 ½ dl vatten 2 dl strösocker 8 kryddpeppar 4 kryddnejlikor ca 25 g färsk ingefära 1 apelsin … Continued

Fisk & Skaldjur
0
1

Gravad lax med granatäpple

Nu när det bara några dagar kvar till julafton är det dags att växla upp och börja förbereda julmaten. Denna gravlax med granatäpple är både god och vacker på julbordet.Foto Ulrika Ekblom Tid: Antal: 800 g lax portioner Ingredienser: ca 800 g färsk laxsida, med skinn 1 dl strösocker ½ dl salt 1 msk krossad … Continued

Fisk & Skaldjur
0

Risgrynsgröt med granatäppelsås och pistagenötter

Lördag morgon och alla sover. Jag tänder en brasa och gör mig själv en kopp kaffe smaksatt med mandel- och planerar dagens julbak. Det kommer nog bli en hel del kolakok också. Men först en stärkande skål med tomtegröt. Idag lyxar vi till det och smaksätter den med granatäpple och pistagenötter. Hoppas ni får en … Continued

Frukost
0

Mormor Gretas inlagda sill

Detta är en klassisk inläggningssill. Det är mycket socker i den – men det är det som gör den så god. Tänk på att den ska göras ett par dagar i förväg så smakerna hinner mogna.Foto Matilda Lindeblad Antal: ca 0.5 liter portioner Ingredienser: 1 förpackning inläggningssill à 420 g ½ röd lök, skalad och … Continued

0

Enkel och god chokladkola med havssalt

Har ni kokat kola än? Här har ni den godaste och enklaste chokladkolan med smak av havssalt.Men jag ska vara ärlig. Det är inte alltid man lyckas. Oftast gör jag misstaget att koka kola medan jag gör 5 andra saker. Det känner kolan av. Den vill ha all din uppmärksamhet. Den vill inte ha stress … Continued

Choklad
0
1

Tranbärskola med lakrits

Frysta tranbär finns att köpa i den flesta välsorterade matbutiker. Om du inte hittar det kan du byta ut mot lingon. Tid: Antal: ca 30 st portioner Ingredienser: ca 100 g frysta tranbär, tinade 100 g smör 2 dl vispgrädde 3 dl strösocker 1 dl ljus sirap ½ dl glykos 1 tsk ättiksprit (12 %) … Continued

0

Saffran- och mandel­krokant

Detta godis påminner om Daim – men i denna variant har vi lagt till saffran. Gillar du inte smaken av saffran så går det självfallet att skippa det. Antal: ca 20 bitar Ingredienser: 5 dl mandelspån 75 g smör 2 dl strösocker ½ dl vatten ½ dl ljus sirap ½ kuvert saffran 200 g mörk … Continued

Godis
0
1

Äpple-,kanel- och calvadossill

Älskar inlagd sill och älskar det faktum att det finns oändligt med variationer på hur man kan smaksätta inlagd sill. Inför denna jul gör vi denna äppel-, kanel och calvadossill. Foto: Ulrika Ekblom Antal: ca 1 liter

Inläggningar
0
1

Pestobröd i form av en stjärna

Ett pestobröd i form av en stjärna som är både god och vacker. Perfekt att imponera på glöggminglet.Foto: Helen Pe Antal: 8-10 bitar portioner Ingredienser: 25 g jäst 4 dl mjölk 2 msk rapsolja 1 msk honung 1 tsk salt 10 – 11 dl (600 – 660 g) vetemjöl 1/2 dl dill 1/2 dl persilja … Continued

0

Saffrans­bullar med vanilj

Här anävänder vi receptet på våra goda lussekatter som grund för att baka – kanske ännu godare – saffransbullar med vanilj. Antal: 35-40 bullar portioner Ingredienser: 1 sats deg till lussekatter 1 ägg Pärlsocker till garnering Smält vitchoklad till garnering 200 g rumsvarmt smör ca 1 dl vaniljsocker Gör så här: Följ receptet på lussekatter … Continued

Okategoriserade
0

Gräddkokt grönkål med hasselnötter pch rostade prosciutto­smulor

Egentligen tycker jag inte grönsaker hör hemma på julbordet (!) men här är jag villig att göra ett undantag. För hur gott låter inte gräddkokt grönkål med hasselnötter och rostade prosciuttosmulor.Foto: Matilda Lindeblad Tid: Antal: 4-6 portioner portioner Ingredienser: 120 g prosciutto 400 g grönkål 3 msk smör 2-3 msk olivolja 2 vitlöksklyftor, skalade 4 … Continued

0

Vörtbröds­krans

En av de traditioner som vi har tagit från Henriks familj är att äta gröt och julskinka kvällen innan julafton. På morgonen sätter jag en vörtbrödsdeg som får jäsa långsamt i kylskåpet under dagen för att sedan baka ut den på kvällen. Föreställ er nygriljerad skinka på nygräddat vörtbröd – med ett stort glas julmust … Continued

0

Smördegsgalette med fikon, brie, valnötter och honung

En snabb och enkel men ack så god smördegsgalette toppad med brie, färska fikon och valnötter. Den är godast nygräddad men tar bara några minuter att förbereda och 15 minuter i ugnen. Antal: 12-16 bitar portioner Ingredienser: 1 rulle smördeg à 250 g 3 färska fikon 250 g brie ca 1 dl hackade valnötter Flytande … Continued

0

Äppelcider med Fire Ball och grenadine

Tillhör du dem som inte är så förtjust i varma drinkar, t ex glögg, är denna drink för dig. Fire Ball, som är en likör med smak av kanel, bidrar med den rätta julstämningen i denna kalla vinterdrink. Tid: Antal: 1 drink portioner Ingredienser: 10 cl äppelcider, kall 2 cl Fire Ball ½ -1 cl … Continued

0

Saffrans­polenta­kaka med mandel, apelsin och citron

En julifierad version av polentakaka med saffran, mandel, apelsin och citron. Perfekt som sött till frukost eller fika. Antal: 10-12 bitar portioner Ingredienser: 1 kuvert á 1/2 g saffran 2 1/2 dl strösocker 1 tsk citronsaft 2 msk apelsinsaft 1 tsk rivet apelsinskal 200 g rumsvarmt smör 3 ägg 1 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver … Continued

0
1 … 9 10 11 12 13 … 44
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt