Nyponsoppa

En klassisk hemgjord nyponsoppa som kan göras antingen med färska nypon eller med nyponskalsmjöl. Servera gärna med mandelbiskvier. Receptet hittar ni här!

Antal: 7 – 10 dl portioner

Ingredienser:

  • 7 dl färska nypon
  • 1 ½ liter vatten
  • 1 – 1 ½ dl strösocker
  • 1 ½ msk potatismjöl + lite kallt vatten
  • 6 dl kallt vatten
  • ½ dl nyponskalsmjöl
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 – 3 msk rårörsocker

Gör så:

  1. Skölj nyponen och ta bort blomfästet. Lägg nypon och vatten i en kastrull. Koka upp och låt sjuda tills nyponen är mjuka, i cirka 15 minuter. Ta kastrullen från värmen och mixa nyponen med stavmixer. Sila ner massan i en ren kastrull genom en finmaskig sil eller silduk. Tillsätt socker efter smak. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och vispa ner i soppan. Värm soppan under omrörning tills första bubblan syns – ta då kastrullen från värmen. Soppan kan ätas varm eller kall
  2. Häll vattnet i en kastrull. Blanda nyponskalsmjöl och potatismjöl. Vispa ner blandningen i vattnet. Värm soppan under omrörning tills första bubblan syns – ta då kastrullen från värmen. Tillsätt socker efter smak. Soppan kan ätas varm eller kall.
  3. I kylen håller sig nyponsoppan i 4 – 5 dagar, i frysen i flera månader

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Päron inkokta i nypon med Amarettogrädde

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x