
Idag bjuder vi på en alldeles underbar vit chokladkladdkaka med rabarber. Kan det bli godare? Näpp! Dessutom är den så himla enkel och snabb att göra. Perfekt för sista minuten fikat!
Antal: 10-12 bitar portioner
Ingredienser:
- 150 g vit blockchoklad
- 150 g smör
- 2 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 ägg
- 100 g rabarber, tärnad
Gör så:
- Värm ugnen till 175°C.
- Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i den smälta chokladen. Tillsätt ägg och blanda till en slät smet.
- Häll smeten i formen. Strö över rabarbern.
- Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna helt.


