back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Krispiga rabarberstänger med smak av fläder

Smarriga och söta rabarberstänger med flädersmak. I detta recept är det endast skalen du använder. Själva fruktköttet kan du spara och använda till t ex bakverk, saft eller sylt

Receptet har vi tidigare skrivit för tidningen Allt om mat.


    Hur

    Gör så här

    1.

    Värm ugnen till 100 grader.

    2.

    Skölj rabarbern noggrant. Skala sedan rabarbern så tunt som möjligt i breda strimlor, med t ex en mandolin eller osthyvel.

    3.

    Blanda skal, socker, saft och salt i en kastrull och värm tills sockret har smält och skalen har mjuknat något.

    4.

    Lägg ut skalen på en plåt täckt med bakplåtspapper.

    5.

    Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Håll koll så att de inte bränns! Tiden beror på hur tunna de är.

    6.

    Ta ut och låt svalna.

    Ingredienser

    Ingredienser

    6 rabarber

    ½ dl strösocker

    1 msk flädersaft

    1 nypa salt