ANNONS

Hemgjord Baileys

/

Endast 20 minuter. Det är vad det tar att göra egen Baileys. Ni vet, den där klassiska gudomlig goda choklad-, kaffe- och gräddlikören. Här bjuder vi på det bästa, enklaste och godaste receptet. Vi vågar nog påstå att den är lika god (kanske t om godare) än originalet.  Ett tips är att hälla upp den i en fin flaska (vi brukar återvinna gamla ättiksflaskor), knyt ett fint band runt och ge bort som present. Eller avnjut den själv helt enkelt. Gärna då riktig välkyld.

Ingredienserna till hemgjord Baileys i små glasflaskor samt strödd runt flaskorna på ett mörkt och rustikt träbord

Helèn Pe

Baileys


ca 1 liter

50 g mörk choklad (ca 70 % kakaohalt)
5 dl vispgrädde
½ dl kallt kaffe
3 dl whisky
ca 1 dl strösocker
ca 2 tsk vaniljextrakt

Smält chokladen över ett vattenbad. Tillsätt lite grädde i taget och rör till en slät kräm. Ta bort från värmen och låt svalna något. Blanda kaffe, whisky, socker och vaniljextrakt. Rör tills sockret har lösts upp. Vispa ner choklad och gräddblandningen och vispa slätt. Häll upp på en väl rengjord flaska och förslut. Förvara i kylen där den håller i några veckor.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00